ВЕСТИПланирани радови на мрежи, Кварови ...

Пријава кварова 24 часа дневно на телефон: 556-25-24; 552-9009

Због обилних падавина у Западној Србији у ноћи 22/23.06.2020 године, дошло је до проблема у регионалном систему водоснабдевања Рзав Ариље, због великог нивоа саме реке Рзав, али и због проблема на привременом водозахвату Шевељ. У току јучерашњег дана ( уторак 23.06.2020 године) дошло је до престанка падавина у овом делу Србије, па је постепено дошло до побољшања ситуације у систему Рзав. У послеподневним сатима дана 23.06.2020. године долази до повећања испоруке воде са система Рзав и до постепеног пуњења главних градских резервоара.
Дана 23.06.3030 године после 20 часова долази до постепенпг пражњења главних градских резервара, што указује да поред повећане потрошње, постоји и хаварија за коу немамо никакву пријаву од наших потрошача. Проблем са притиском у мрежи постаје све већи и око 23 часва имамо велики број позиа  у стамбеним зградама и вишим деловима града да долази до значајног пада притиска у водоводној мрежи. Хитно су формиране екипе  у дежурној служби које целе ноћи обилазе све магистрасне цевоводе, али у ниједној локације нису дтектовали било какву хаварију и излажење воде.

У раним јутарњим сатима дана 24.06.2020 године били смо принуђени да постепено затварамо све магисралне цевоводе ка Мојсињу односно ка МЗ Балуга Трнавска. како и даље није дошло до побољшања у нивоу воде са главним градским резервоарима, донели смо одлуку и затворили магистрални цевовод , која пролази кроз корито реке Западне Мораве, у непосредној близини моста у улици Булевар Ослободилаца Чачка. Са затварањем овог цевовода коначно долази до повећања воде у главним градским резервоарима што указује да је огромна количина воде која сада протиче коритом реке Западна Морава проузроковала хаварију на овом делу магистралног цевовода.
Напомињемо да ниједног тренутака није дошло до потпуног пражњења водоводне мреже на територији града јер смо константно у задњих 12 часова са система Рзав преузимали 390 до 400 л/сек воде.
Очекујемо да у наредних неколико сати дође до потпуне стабилизације у водоснабдевању свих потрошача који воду добијају преко ЈКП "Водовод" Чачак уз напомену да сви наши подсиситеми у висинским зонама нису умали прекид у водоснабдевању.